Technika no image

Publikálva június 15th, 2009 | viktorlantos

Technika – TankedCAM az akvárium távkapcsoló

Lassan itt a nyár és biztos sokunknak a nyári örömök mellett, erős fejfájást okoz, hogyan üzemeltesse akváriumát a szabadság alatt. Mi lesz kedvencünkkel, amíg távol vagyunk. Az anyós vagy a szomszéd jó szándékú segítsége sokszor végzetes körülményekkel járhat. Szerencsére több gyártó is tervez lépéseket a probléma megoldására. A most bemutatásra kerülő technika talán nem a holnap, de a jövő akvárium monitorozásának előszele lehet. A gyártó WaveJam Technologies szerint a TankedCAM hamarosan a boltokba kerülhet.

Ok, de mi az a TankedCAM?

A TankedCAM egy moduláris felépítésű megfigyelő rendszer, számos kényelmi funkcióval kiegészítve, kifejezetten akváriumokra tervezve.

TankedCAM

TankedCAM

Lehetőségünk van több kamera egyidejű használatára. Így azt az akvárium különböző pontjaira helyezve, a távolból is megfelelő élő képet kaphatunk például a CO2 megfelelő működéséről. A termék természetesen itt nem áll meg.

A kamerák egy szervo motor segítségével képesek a halak mozgását követni, vagy a távolból állíthatunk rajtuk, hogy a megfelelő részletet mutassák számunkra.

Több elektromosan működő rendszer vezérlésére alkalmas, többek között etető automata, világítás, levegőztető pumpa (nyáron akár kincs is lehet a használata), stb..

Miközben a kis szerkezet a különböző eszközöket kezeli, folyamatosan monitorozza az akvárium hőmérsékletét, vízszintjét és a PH szintet.

Persze, mint egy okos asszisztens képes arra, hogy értesítéseket küldjön krízishelyzetekben. 🙂 Így nyugodtan koktélozhatunk a tengerparton, mivel elég, ha egy mobil van nálunk, azonnal reagálhatunk a különböző problémákra. A monitoring rendszer képes email, és szöveges üzenetek küldésére. De Twitter bejegyzést is küld, ha megrögzött Twitter felhasználók vagyunk…

TankedCAM weboldal

TankedCAM weboldal

A gyártó szerint ezek a funkciók már jelenleg is működnek, de hamarosan továbbiakkal bővítik a TankedCAM rendszerét. A gyártó oldalán lehetőség van további funkciókat javasolni, ami egészen biztos, hogy jó irányba tereli majd a termék fejlesztését.

Így például Nitrát monitorozása, vagy a víz feltöltése mellett, víz leeresztés kezelésére is megoldást nyújthatna. Útközben, pedig ha bejelentkezünk a rendszerbe, képesek lennénk távoli vízcserék megoldására is. Az adagoló pumpákkal pedig a napi növénytápozás is megoldható lenne.

TankedCAM még nem kapható kereskedelmi fogalomban, de akit érdekel a rendszer érdemes a gyártó oldalán szétnézni.

A post végére hagytam a videót a rendszer működéséről. Amit a gyártó egy IPhone segítségével demonstrál. Lehet, azért mert ilyen készülékem van, de szerintem meggyőző a dolog. El tudnám képzelni, hogy nyaralás közben távolról én is hasonlóan pöcögtessem a dolgokat…. 🙂

Bár ellenkezik minden olyan nézettel, amit eddig tanultunk, de minden ilyen előremutató fejlesztés figyelemreméltó. Biztos vagyok benne, hogy a jövő akváriumai hasonló rendszerekkel fognak üzemelni. Ez már csak idő kérdése…

A termék weblapja: TankedCAM.com

Ha mindezt ki akarod próbálni a mobilodon, a mobil böngészőbe írd be hogy: m.tankedcam.com, vagy próbáld ki a termék weblapján szereplő PC demót.Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,


A szerző7 Responses to Technika – TankedCAM az akvárium távkapcsoló

 1. Gabko says:

  A távirányítóval nyitható műdínókoponyára valóban nagy szükség lehet:)) a vízcsere és sürgős esetben CO2 állítás valóban jó lehet, meg megfigyelni néha hogy vannak a halak és növények, ez jó tehet a honvágy leküzdésében is egy hosszú nyaralás alatt.

 2. viktorlantos says:

  Gabko 😉 gondolom a dínókoponyát demo céllal rakta be. Hogy meg lehessen nézni, hogy elviekben bármit rá lehet kapcsolni a vezérlésre.

  Nekem az volt a szimpi hogy viszonylag jo kep van. Ráirányíthatod a kritikus technikákra. Tegnap telóról adtam nekik kis víz utánpótlást 🙂 Így hogy nem az én akim is közel hozta az élményt.

 3. Gabko says:

  simán bele tudsz te is piszkálni ebbe a demó aksiba? 🙂 na ezt nekem is ki kell próbálnom, megyek tátogtatni a dínót 🙂 a kamerás zoommolás nagyon tetszik, mivel nagyrészt az aki főműsoridejében az irodában ülök, néha szívesen ránéznék az akira, asszony már ideges néha mikor őt kérem, hogy nézze már meg a hogy áll a CO2?

 4. viktorlantos says:

  😉 szerintem nagyon baba. azért az okosok kikapcsoltak az etetés távvezérlést nehogy az emberek poénból kinyírják a halakat. Iphone-on baromi jo a kis cucc 🙂 tényleg mint a videón.

 5. Batesz says:

  Szia Vicc!
  Fantasztikus és valóban nagyszerű ötlet, de mi van akkor amikor a közeledben lévő építkezésnél elvágja, vagy megsértik az elektromos hálózatott. 🙂 Vége a nyaralásnak!
  Mert ugye ebben az esetben a szomszédnál már nincs kulcs, hiszen azt gondoljuk, hogy a technika mindenre megoldast nyújt.

  Na de félre a okoskodással. Valóban nagy segítség lesz egy ilyen holmi kivancsi leszek a kereskedelmi árára.

 6. viktorlantos says:

  szia Bat, hááát igen kábel átvágásra nincs orvosság. 🙂 Minden nem lehet tökéletes. De egy jó elképzelés mindenképp a “távgondozásról”.

 7. inadsz says:

  Ötletes. Arra már én is gondoltam ,hogy valahogy egy kamerát rakni az aki elé, és netről meg megnézni, hogy mi folyik az akiban.
  Ha átvágják a kábelt, akkor áram nincs–>nincs szűrés, világítás, co2–>katasztrófa 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az oldal tetejére ↑