Akvárium no image

Publikálva január 17th, 2010 | viktorlantos

Fotózzunk – Mark Evans fotói

Mark Evans (Saintly) neve talán sok embernek már ismerősen cseng. Mark segített nekünk az első magyar akvakertész verseny zsűrizésében is. Saintly, a UKAPS.org fórum egyik oszlopos tagja, a Plantedbox alapítója szabadidejében rengeteget fotózik. Akváriumai mindig gyönyörűek, és a részletekre az akváriumokra és a benne élő növények, halak, garnélák és a teljes kompozícióra mindig nagy hangsúlyt fektet. Az utóbbi időben olyan sok fotót láttam tőle, hogy az akvakertészet után teljesen megfertőzött a fotózás terén is.

Fotó: Mark Evans (Saintly)

A minap megkértem, hogy publikálhassam néhány fotóját és videóját, bemutatva kicsit a növényezést fotós szemmel. Mark fotós kellékei legtöbbünk számára talán elérhetetlenek, de ahogy a digitális gépek árai évről évre csökkennek, lassan elérhetővé válik közel hasonló minőségű képek készítése.

Untitled from Mark T Evans (AKA saintly) on Vimeo.

Fotó: Mark Evans (Saintly)

Fotó: Mark Evans (Saintly)

Fotó: Mark Evans (Saintly)

Mark fotóihoz az utóbbi időben a Canon 5D Mark II gépét használja. Világításba Bowens lámpák segítenek. És természetesen profi zoom és macro lencsékkel készülnek a képek.

Fotó: Mark Evans (Saintly)

Fotó: Mark Evans (Saintly)

Fotó: Mark Evans (Saintly)

Fotóit nézegetve sosem tudtam eldöntetni, hogy mi az amire jobban vágyok. 🙂 Egy ennyire egészséges, átgondolt akváriumra, vagy egy jó fotó felszerelésre, hogy saját akváriumaimról is hasonlóan szép fotókat tudjak készíteni. Azt hiszem mindkettő. Saintly profi akvakertész, aki különlegesen szép fotókat és az utóbbi időben legalább annyira szép videókat is készít. Nekem George Farmer mellett ő az egyik kedvencem a UKAPS.org fórumról.

saintlys 120cm planted aquarium from Mark T Evans (AKA saintly) on Vimeo.

shrimp scenes from Mark T Evans (AKA saintly) on Vimeo.

Finding their feet from Mark T Evans (AKA saintly) on Vimeo.

Aki szeretné figyelemmel kísérni Mark jövőbeli alkotásait érdemes a UKAPS.org-ot időnként látogatni, oda rendszeresen ír, illetve új videós oldalát: Mark’s on Vimeo

Thank you for your permission to this post Mark. Your work is truly amazing and inspirational! 😉Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,


A szerző5 Responses to Fotózzunk – Mark Evans fotói

 1. Nigro says:

  Most dobhatom a kukába a Nikont… 😉
  Viccen kívül, a digitális fotó és vele együtt a videó hihetetlen tempóban fejlődik. A fenti képek/videók láttán leesett az állam. Gratulálok Mark!

 2. viktorlantos says:

  Hát egy ilyen 5D Mark II -re nekem is régóta fáj a fogam 🙂
  Épp egy mai holland post is Mark akváriumáról ír:
  http://www.aquablog.nl/1096-saintlys-120cm-planted-aquarium/

 3. inadsz says:

  Mark celeb lett 😀 A képek és videók gyönyörűek. Gratulálok neki.

 4. artegor says:

  a képek és a vidik szuperek lettek 🙂
  még a fényképezőt is róla nevezték el 😉

 5. viktorlantos says:

  😉 eddig ezt észre sem vettem.

Vélemény, hozzászólás?

Az oldal tetejére ↑