Hírek no image

Publikálva január 18th, 2010 | viktorlantos

Aqua Journal vol. 172

Mai napon megérkezett az Aqua Journal legfrissebb száma. Szám szerint a 172-es. A mostani szám az Iwagumi akváriumokról szól, illetve az ezzel kapcsolatos dolgokról. Kövek típusai, sziklák berendezése az akváriumban, sok sok iwagumi akvárium fotójával megfűszerezve.

Aqua Journal vol. 172

A világ másik felén az Iwagumi irányzat meglehetősen divatos, sokat foglalkoznak a témával és sok ilyen jellegű akvárium is épül. Nálunk kicsit más a helyzet. Most még rengeteg dzsungeles akvárium, növényes fás, fás köves (vegyes) akvárium készül. Nagyon ritkán elvétve látni klasszikus iwagumit.

Aqua Journal vol. 172

Mi az oka? Azt gondolom az iwagumi a fejlődés egy szintje. Kipróbáljuk magunkat a növényezés terén, megépítjük álmaink dzsungelét, homokos partokat. Idővel talán a letisztultabb, kevesebb karbantartást igénylő Iwagumi akváriumok felé fordulunk.

Aqua Journal vol. 172

Sokan tartanak a sziklás akváriumoktól. Az okok között talán  a következők szerepelnek:

  • Nehéz igazán szépen elrendezni a köveket.
  • Csak igazán szép sziklákkal mutat jól és természetesen egy ilyen akvárium.
  • Az apró növényzet és a stemek nélküli akvárium jó technikát és harcedzett akvakertészt kíván, hogy elkerüljük az algásodást.
  • Az iwagumi akváriumhoz, hogy igazán jól mutasson és természetes legyen sokkal több tervezés kell.

Aqua Journal vol. 172

Aqua Journal vol. 172

Szerencsére a legtöbb szikla, ami korábban elérhetetlen volt, mára már elérhető a Green Aqua kínálatában is, ahogy az Iwagumi akváriumokra  jellemző növényzet is. Seiryu, Manten, Dragon, Fuji, Nyasa az ismertebb kövek közül, amit a legtöbb Japán iwagumi akváriumban is megtalálunk.

Érdemes egy próbát tenni a következő berendezésnél és kipróbálni egy ilyen típusú akváriumot is, természetesen az akvárium berendezésével harmonizáló halakkal.Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,


A szerzőOne Response to Aqua Journal vol. 172

  1. inadsz says:

    Nekem nagyon tetszenek az iwagumi akik, de tényleg nehéz egyedit és újat alkotni. szeretem a kihívásokat így a kövi akim tuti iwagumi lesz 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az oldal tetejére ↑