Hírek no image

Publikálva január 22nd, 2010 | viktorlantos

ADA IAPLC 2010

Idén 10. születésnapját ünnepli a Világ legnagyobb és legrangosabb akvakertész versenye az ADA International Aquatic Plants Layout Contest (IAPLC). A 2009-es év nem várt nevezés dömpinget hozott, aminek köszönhetően 51 ország 1342 akváriumát láthattuk a versenyben. A legjobbakról az akvakertész fórumon és Nigro blogján is megemlékeztünk. Az idei év az ünnepi alkalom miatt speciális lesz, és a tendenciát figyelve, biztosan rengeteg akváriumot neveznek most is.

A szervezők szívesen látnak minden innovatív  és eredeti tervet, a versenyre való nevezés pedig már elkezdődött és egészen május 31-ig tart. A nyeremény a korábbiakhoz hasonlóan óriási, bár a lottó ötössel érne fel, ha valaki egyszer Magyarországról tudna nyerni. Mindenesetre, ha igazán jó növényes akváriumod van, előtted is adott a lehetőség a nevezésre. A nevezés egyébként ingyenes, de érdemes átolvasni az ADA nevezési oldalát a részletek miatt, nehogy meglepetés érjen bennünket. Verseny nevezési oldal.

Nguyen Tien Dung (VIETNAM) – ADA IAPLC 2009 1. helyezet

Értelemszerűen csak édesvízi növényessel lehet nevezni. A nyitott akváriumok csak víz alatti részét értékelik a bírák.

De lássuk a vázlatpontokat:

  • Bárki aki a növényezést űzi nevezhet
  • CSAK még meg nem jelent, publikálatlan munkákat fogadnak el. Nincs megkötés a méretre vonatkozóan.
  • Egy ember 1 akváriummal és 1 fotóval indulhat.
  • Abban az esetben ha valaki a top 27-ben végzett az előző évben nem indulhat ugyanazzal az akváriummal, vagy annak módosított változatával. Nem használhatja ugyanazokat a dekorációkat stb. Ezért pontlevonás jár.
  • Csak akváriumi növényeket használhatunk. Nem akváriumi növényekért pontlevonás jár.
  • A fotó az akváriumról szemből készüljön és az egész akvárium legyen benne. Ha szögből készíted a képet vagy csak részét mutatod pontlevonás jár.
  • A nevezések érkezhetnek fotón, negatívon, vagy digit kamerával készítve digitális módon. A fotók szerző jogai az ADA-hoz kerülnek a beküldött anyagokat az ADA nem szolgáltatja vissza a nevezőknek.

Az eredményeket a verseny honlapján és a verseny után 2010 októberében kiadott contest booklet-ben lehet megtekinteni.

Ha a növényesed jó formában van, vagy már csak néhány finomítás hiányzik, előtted is ott a lehetőség, hogy megmérettesd magad a Világ legrangosabb versenyén.

Előző évek nyertesei az ADA oldalán.Related Posts with Thumbnails

Tags: , ,


A szerzőVélemény, hozzászólás?

Az oldal tetejére ↑