Hírek no image

Publikálva február 9th, 2010 | viktorlantos

Tropical Fish Hobbyist Magazine – TFH magazin

Az utóbbi 1-2 évben rendesen körbebástyáztam magam akvarisztikai témával kapcsolatos olvasnivalóval, magazinokkal, könyvekkel, blogokkal, fórumokkal stb. Részben a hobbi miatt és mert érdekel a téma, részben üzleti oldalról, a Green Aqua és az ADA  Magyarországi képviseletünk miatt, részben mint fórum alapító, rendre képben kell lennünk újdonságokkal, praktikákkal, érdekességekkel. Egyébként is szeretem a profi kiadványokat, ezért fizettem elő a japán AquaJournal-ra, az angol Practical Fishkeeping Magazinra és legutóbb az egyik legrégebbi akvarisztikai magazinra, az amerikai Tropical Fish Hobbyist Magazine-ra röviden TFH-ra. Ez a magazin is vaskos olvasnivalót ad minden akvarisztika iránt érdeklődő olvasónak, havi rendszerességgel.117 oldal tömör, info bogyó, persze kellően sok reklámmal. Halakról, tengeri élőlényekről, expedíciókról, termékekről, és igen növényes akvarisztikáról is.

Tropical Fish Hobbyist Magazine

Tropical Fish Hobbyist Magazine

Elképesztő sok profi fotó, egyébként is egy szépen megszerkesztett magazinról beszélünk. Érdekes új témákkal változatos tartalommal.

A szerzők között igazi nagyágyúk szerepelnek időnként. Hogy a növényezés vonalon maradjunk, a mostani számban épp Takashi Amano publikált egy több oldalas cikket a mohákról. Persze mi mással, mint a saját fotóival megfűszerezve. Egyébként Amano fotója díszíti a borítót is. 🙂

Bevallom engem meggyőzött a beharangozó, ezért is fizettem elő.

Tropical Fish Hobbyist Magazine

Tropical Fish Hobbyist Magazine

Amiben a TFH különleges, hogy kétféle előfizetési módban is igényelhetjük a magazint. Hagyományos formában postai úton, vagy digitálisan (TFH Digital). Utóbbi persze szigorú technikai korlátok mellett működik, de nekem néhány percbe telt, hogy az előfizetés után máris a magazin oldalait lapozgassam a képernyőmön. Természetesen minden digitális előnye és hátránya mellett. Hátrány, hogy kis képernyőn elég sokat kell zoomolnunk, viszont ezen kívül rengeteg előnye van. Kereshető tartalom, gyors navigáció. Mivel az eredeti nyomdai fileból készült az oldalak zoomolhatóak anélkül hogy a betűk szétessenek. Sok interaktív funkcióval stb.

Tropical Fish Hobbyist Magazine

Tropical Fish Hobbyist Magazine

Tropical Fish Hobbyist Magazine

Tropical Fish Hobbyist Magazine

Tropical Fish Hobbyist Magazine

Tropical Fish Hobbyist Magazine

Persze egy dolog ettől függetlenül nagyon furcsa. Mert bármennyire is fejlett ez a fajta tartalomterjesztés, nem pótolja a nyomtatott magazint amit hátradőlve a kanapén olvashatunk. Másik szemszögből viszont a digitális előfizetés nem drága és ha egyébként is sok papír van körülötted nem szennyezed tovább a környezetet a már kiolvasott példányokkal.Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,


A szerzőVélemény, hozzászólás?

Az oldal tetejére ↑