Hírek no image

Publikálva június 1st, 2010 | viktorlantos

Aqua Journal vol. 176

Jobb későn mint soha mondhatnánk. 🙂 Az AquaJournal kicsit késve érkezett meg hozzám, lehet a postásunk is rákapott a növényezésre időközben.. Ha így van nem haragszom. 🙂 Az aktuális szám egy áttekintő a növényezéshez ADA szemmel. Hogyan rakd össze, milyen termékeket használj, hogyan tartsd karban az akváriumot hogy olyan legyen amit Niigata, Nature Aquarium Galériájában láthatunk. Ez az időszak remek alkalom akváriumok indítására, átrendezésére, hiszen szinte mindenféle növényhez hozzá lehet jutni. Nem kell tartanunk a fagykároktól.

AquaJournal Vol 176

AquaJournal Vol 176

Az új számban rengeteg tippet kapunk a növényválasztáshoz, növények ültetéséhez és metszéséhez. Ezek közül néhányat szemezgetve. Például a Fuji (láva követ) kis darabokra törve remek alkalmatosság, hogy Riccia-t vagy mohákat ültessünk rá. Így a kőzet egyenetlensége miatt változatos kis gombócok képződnek a jövőben. A stemeket, egy sziklás vagy fás akváriumban érdemes a hegyvonulatot, vagy a fát követő vonal mentén metszeni. A Stemeket ugye még mindig szálanként és nem csokorban ültetjük és az ültetés során finoman elhúzzuk a tövét a talajban, hogy ne tudjon kicsúszni. Microsorumnál a külső öreg leveleket leszedjük, gyökeret visszavágjuk. Ilyen és ehhez hasonló tippek találhatók a mostani számban.

AquaJournal Vol 176

Bemutat egy CO2 rendszert milyen elemekből épül fel, milyen tápozást használnak az ADA műhelyében a különböző esetekre. Akvárium karbantartás, pengézés, leszívás, vízelőkészítés és szűrő takarításba is bepillanthatunk.

AquaJournal Vol 176

És lassan a végére is értünk a 176-os számnak. Az utolsó oldalakra érve a fotónk köszön vissza az újságból. 🙂 Ezt is megéltük.

AquaJournal Vol 176

Hajrá növényfejek!Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,


A szerzőOne Response to Aqua Journal vol. 176

  1. inadsz says:

    Megint érdekesre sikerült az újság, csak kár hogy nincs legalább angolul benne a szöveg. De Viktor egy posttal ég adós vagy 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az oldal tetejére ↑