Hírek no image

Publikálva június 21st, 2010 | viktorlantos

Aqua Journal vol. 177

A Foci VB eddigi legjobb meccse közben (Portugália-Észak-Korea) érkezett meg az új Aqua Journal, szám szerint a 177. Az új kiadás a Wabi Kusa növényezésről szól. Aki nem ismerné a Wabi Kusa akvarizálást és növényezést, annak tudom ajánlani az ADA által is támogatott Wabi Kusa oldalt (sajnos csak Japán nyelven elérhető). Természetesen megemlékeztünk már róla az akvakertész fórumon és Nigro blogján is.

Mindig is ki akartam próbálni a növényezés ezen formáját, sajnos a megvalósításig még nem jutottam el. Ha egy kicsit lecsillapodnak körülöttem az események azt hiszem nekiugrok az én Wabi Kusa kreációmnak is.

Addig is jöjjön pár kép az ADA Aqua Journal 177-es számából, hátha valaki kedvet kap a nyár folyamán.

Portugál meccsen mi más lehetne a kezemen… 🙂

AquaJournal vol 177

Japánoknál is lehet szép növénytermesztő helyeket látni időnként…

AquaJournal vol 177

Wabi Kusa…

AquaJournal vol 177

Wabi Kusa akváriumok. Ezekben az akváriumokban Wabi Kusa növénylabdákat ültetnek általában és ezt egészítik ki a hagyományos gyeppel esetleg. Minimalista kis akváriumok ezek.

AquaJournal vol 177

És egy gyönyörű Iwagumi csak HC és Hydrocotyle sp. felhasználásával…

AquaJournal vol 177

Végezetül pár napja kezdte el forgalmazni az ADA az első hivatalos ADA pólóit, ami szerintem remek ötlet volt. Régóta szerettem volna már ilyen rajongói pólót szerezni, most úgy néz ki hivatalos csatornákon keresztül hozzá lehet jutni, így a következő ADA rendelésünknél igyekszünk elégséges mennyiséget hozni. Akit érdekel a póló az Akvakertész fórumon lehet feliratkozni. A póló az ADA hivatalos oldalán és ezen a blogon is látható.Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , ,


A szerző3 Responses to Aqua Journal vol. 177

  1. Pingback: Tweets that mention Aqua Journal vol. 177 | Viktor Lantos -- Topsy.com

  2. anthonytatar says:

    Sziasztok!
    Nagyon szépek ezek a wabi-kusak…, a firefox egyébként lefordítja a japán szöveget is… (ha esetleg vki nem tudna japánul :-))

  3. viktorlantos says:

    Hát igen néha nem árt fordítgatni. Sajnos a Wabi Kusa mint hobbi teljes mértékben hiányzik nálunk. Nincsenek a hobbihoz szükséges tálak, megkockáztatom még talajok sem, de növény ügyben sincs kifejezetten erre a hobbira alkalmas növényzet. Kár, mert nagyon szép dolgok készíthetők. Azért aki nagyon akar köztes megoldásokkal érhet el hasonló hatást, ha nem is ugyanolyat.

Vélemény, hozzászólás?

Az oldal tetejére ↑