Hírek no image

Publikálva július 21st, 2010 | viktorlantos

Aqua Journal vol. 178

Ebben a dög melegben meló közben nem is nagyon történhet jobb dolog, mint amikor elhalmoznak egy kis akvarisztikai olvasnivalóval. Egyszerre esett be a Practical Fishkeeping új száma és az új Aqua Journal szám szerint a 178-as augusztusi kiadás. Az új Aqua Journal a karbantartásról szól. Azt hiszem ez a növényes akvarisztika lelke. Lehet bármilyen technika, ha egy akvárium elhanyagolt, abból sosem lesz szépséges vízalatti növényes kert.

Sokan megijednek, hogy mennyi idő lehet ilyen akváriumokat nevelgetni. Szerintem bármilyen más háziállathoz képest elenyésző időt kell foglalkozni egy jól működő növényessel. Ha megfelelő technikai hátteret adunk az akvárium alá, akkor gyakorlatilag napi 5-10 perc amikor tápozunk, etetünk stb és heti 1 alkalommal 1-1.5 óra amikor a karbantartást végezzük. Ha ezeket betartjuk ugyanolyan gondozott növényesünk lesz, mint amit az ADA akváriumainál is láthatunk.

Aqua Journal vol 187

Az új Aqua Journal is a karbantartás egyszerű lépéseit mutja, mint a tápozás, vízkezelők használata, növények nyírása, mulm leszívás a gyepről, algakaparás stb. Talán a növények nyírása, vízcsere, üvegek tisztítása és a szűrő takarítás a legnagyobb falat, de ezeket sem kell minden héten végeznünk.

Az újságban van két remek példa a telepítésre. Egy sziklás setup és egy fás akvárium is. Fantasztikus látni miből mi lesz néhány hónap alatt.

Aqua Journal vol 187

Aqua Journal vol 187

Dupla oldalon mutatják be a növények hiánytüneteit.

Aqua Journal vol 187

Nyírási tippek és a különböző ollók és csipeszek megfelelő használata is szerepel a magazinban. Egy jó kertésznek legyenek jó és különböző célra használható szerszámai a karbantartási feladatokra.

Az AquaJournal végén egy hatalmas térkép amin bemutatják melyik országból jelentkeztek az ADA versenyre idén és megint csak betették a fotót rólunk, amin Nigroval bohóckodunk. 🙂 Biztosan észrevették a csillogást a szemünkben. 🙂

Itt jegyezném meg, hogy idén 1819 indulóból 11 magyar akvárium is ott van az ADA versenyen! Ez igazi siker a hazai növényezésnek. Drukkolunk mindenkinek aki jelentkezett az idei IAPLC versenyre.

A végén két gyönyörű fehér setup is látható. Teljesen fehér szett az ADA egyik újdonsága. Nekem bejön! 🙂

Aqua Journal vol 187

Az utóbbi két évben rengeteg jó növényes akvárium fotó, termék, setup és praktikus dolog volt látható a magazin oldalain. Hiányzott volna ha ezeket nem látom. Csináltam is egy fotót csak így ad-hoc jelleggel az Aqua Journalokról, illetve ezek egy részéről, amit az elmúlt években kaptam. Még mindig a legjobb növényes magazin növényfejeknek. Aki megteheti érdemes előfizetni rá.

My Aqua Journals from ADARelated Posts with Thumbnails

Tags: , , ,


A szerzőVélemény, hozzászólás?

Az oldal tetejére ↑