Akvárium no image

Publikálva augusztus 19th, 2010 | viktorlantos

ADA IAPLC 2010 eredményhirdetés

Múlt héten sor került az IAPLC 2010 eredményhirdetésére.  Ha röviden kellene bemutatnom mi az IAPLC, akkor azt mondanám, hogy minden növényes versenyek topja. Elsősorban a szervezők és a nevezők által felállított kivételes minőségi mérce miatt. A versenyt az ADA szponzorálja és az idei jubileumi verseny volt szám szerint a 10.

Természetesen a hivatalos díjátadó ünnepségig sok akvárium nem látható, ez kitétel is a versenyben (különben kizárják az embert), úgyhogy a fotó publikálásával nekem is várnom kell, ahogy sok más indulónak is.

A hivatalos eredménylista az IAPLC verseny oldalán megtekinthető.

Hivatalos értesítő

A versenyről Nigro is megemlékezett egy bejegyzés erejéig, ezért a részletekbe most nem mennék bele, pedig az akváriumokból jó ideig lehetne csemegézni, nah majd egy későbbi alkalommal.

Néhány akváriumot a múlt évhez hasonlóan már most is lehet látni Acuario Rosa blogján. Érdemes átkattintani, van egy két fantasztikus darab, pedig ez csak néhány a versenyen indult 1819 akvárium közül.

És most jön a lényeg…. 🙂

Hivatalos értesítő

Úgy alakult, hogy a sok sok idő és energia, amit az akváriumra és az egész növényezésre fordítottam az utóbbi időben, meghozta nem várt eredményt. 🙂 A 240 literes akváriumom 96. lett a versenyen, ami óriási megtiszteltetés. Különösen úgy, hogy az első néhány száz akvárium közül bármikor elő tudnék húzni egy olyat ami fantasztikusan néz ki. Most az egyszer azonban mellém szegődött a szerencse és ez épp elég volt hozzá, hogy az akvárium bekerüljön a “krémbe”, ahogy az ADA mondja a Winning Work akváriumok közé. Mit is mondhatnék, azért sem írtam korábban mert ezt meg kellett emészteni. Tudom hogy milyen akváriumok szerepelnek az első pár száz helyezésen és idén olyan növényes akvaristák elé sikerült bekerülni akik a példaképeim is növényezésben.

Az akváriumról nem mutathatok még képeket, de ez az amit beküldtem, természetesen élesebb formában 🙂

ADA IAPLC 2010 fotó

ADA IAPLC 2010 fotó

Előttem áll még a döntés, hogy a díjátadóra elutazok e Japánba, a gála és az utána következő szeminárium miatt. Ez valószínűleg a napokban eldől.

Fotózás közben

A fenti különleges megtiszteltetés és a 96. hely pedig mindenképp erőt ad a következő időszakra, hogy van értelme annak amit akár egyénileg, az akvakertész közösséggel vagy épp az általunk létrehozott Green Aqua növényes bolttal elkezdtünk. Jó az irány és nagyon sokat jelent az idei versenyben szerepelt és jó helyezést elért többi magyar akvárium is.

Szám szerint 11 magyar akvárium indult köztük többen kiemelkedően jó eredménnyel végeztek. Nekik és a többieknek is itt a blogon is gratulálok.

A teljes lista:

 • 96. Lantos Viktor
 • 241. Szecsei Tibor
 • 301. Szilágyi Gábor
 • 563. Báró Péter
 • 835. Néder Attila
 • 1169. Farkas Balázs
 • 1184. Szecsei Tibor
 • 1243. Halmi Zoltán
 • 1259. Csipler László
 • 1558. Buzás Gábor
 • 1664. Sipos Tamás

A fenti lista is jól mutatja azt, hogy kellő odafigyeléssel el lehet érni sikereket és egy egy jól gondozott és megtervezett akvárium a nemzetközi mezőnybe is be tud kerülni. Ha valakinek ez alapján megjönne a kedve, az akvakertesz fórumon sok más fanatikussal együtt szívesen segítünk az indulásban és a kezdeti nehézségek leküzdésében.Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , ,


A szerző4 Responses to ADA IAPLC 2010 eredményhirdetés

 1. Luna says:

  Még mindig csak gratulálni tudok, nagyon szép eredmény. Csak így tovább!

 2. sailman says:

  Gratulálok, kiváncsian várom a fotókat.

 3. TSzecsei says:

  Gratulálok, Viktor!
  Nagyszerű teljesítmény!!
  S gratulálok az összes magyar versenyzőnek, hogy ilyen szép eredményekkel végeztünk (gondolni sem mertük)!!
  Megmutattuk, hogy milyen színvonalasan fejlődik nállunk az akvakertészet. 😉
  Mégegyszer gratula mindenkinek!

 4. viktorlantos says:

  Köszönöm a kedves bejegyzéseket 🙂

  Tibi a te akváriumod is fantasztikus helyen végzett. Egy olyan versenyen, ahol a nagy akváriumok szerepelnek leginkább az élmezőnyben, bekerülni egy kis akváriummal és jobban szerepelni vele, mint az európai akvaristák nagy része, szerintem óriási dicsőség.

  Jövőre remélhetőleg több magyar nevezés lesz.
  De nem kell egy évet várni, aki versenyezni szeretne. A HAC magyar verseny nevezése még nyitott. Óriási nyereményekkel várunk mindenkit. Egy remek alkalom, hogy megmutasd növényes akváriumodat és hazavidd a 6 díj egyikét.

Vélemény, hozzászólás?

Az oldal tetejére ↑