Hírek no image

Publikálva szeptember 27th, 2010 | viktorlantos

Aqua Journal vol. 180

Múlt héten landolt az asztalomon az Aqua Journal következő száma. Szám szerint a 180. kiadás, szép kerek szám. A borító izgalmas lett most is, ahogyan a tartalom is. Az új szám a Nature Aquarium Master címet kapta, azaz hogyan lehetünk a Nature Aquarium mesterei.

Aqua Journal vol. 180

Az ADA több új akváriumát mutatják be, amit év elején telepítettek. Hogyan készült a dekoráció, hogyan ültették a növényeket és mi lett a végeredmény, így több hónap elteltével. Az akváriumok azért is érdekesek, mert kicsit szakított az ADA a korábbi stílusokkal és valami extrém módon néhány szabályt felrúgva, teljesen más hangulatú akváriumokat készített. Természetesen az ADA akváriumaira jellemző “zöld” hangulat megmaradt, de a térbeli játékokkal nagyon különleges hatást értek el.

Megemlíthetném itt a hátulra helyezett dombot, amit elől két fa dekoráció köré telepített magasabb növények egészítenek ki. Így rögtön a frontüvegnél lévő hatalmas növényhalom közül nézhetünk hátra a dombra jó kis mélységérzetet keltve.

Aqua Journal vol. 180

Van több akvárium is a mostani számban, és ami nagyon hasznos, hogy bemutatják hogyan épült fel a száraz dekor felépítmény a növények ültetése előtt.

Természetesen egy akváriumot nem elég felépíteni, ezek az akváriumok attól lesznek tartósan szépek és akkor fejlődnek megfelelően, ha a karbantartásra is időt szakítunk.  Erre is több praktikus tippet lehet látni a magazin oldalain.

Aqua Journal vol. 180

Megemlíthetném itt az NA Carbon aktívszén használatát az akvárium bejáratási időszakában, amit mindenkinek csak ajánlani tudok én is, saját tapasztalatok alapján. Esetleg a víz feltöltéséről szóló képet, amikor a kezünket a kancsóból/vödörből beömlő víz elé tesszük, abban az esetben persze, ha nem slagozunk. Apró dolog, de nagyon sok bosszúságtól kímélheti meg az embert. A beömlő víz ugyanis felkavarja az aljzatot és sok esetben szemmel nem is látjuk, a következmény azonnali algásodás, a talaj menti növényeken, köveken. Érdemes figyelni rá, kis akváriumoknál ez az egyik legfontosabb a vízcserék közben.

Aqua Journal vol. 180

A vörös stem erdők egyik legjobb barátja az ECA, ami kiemeli a növények vörös színét. ha valaki stemekkel próbálkozik csak ajánlani tudom.

Egy növényes akvarista számára sok inspiráló és érdekes dolog van az új Aqua Journalban, de aki most ismerkedik a növényezéssel annak is ajánlom a jelenlegi számot, mivel egy gyors áttekintést ad ezekről az akváriumokról.

Az utolsó oldalakon a hivatalos idei IAPLC világranglistát is leközlik, így ha egy sor erejéig ugyan, de sok magyar névvel találkozhatunk.

Aqua Journal vol. 180

Végére hagytam egy örömhírt, hogy a következő fél évben minden Aqua Journal szám megvásárolható lesz a Green Aqua shopban is. Nem kell tehát Japánból rendelnünk, vagy egy teljes évre előfizetni, a magazint hozzácsaphatjuk soron következő rendelésünkhöz az éppen aktuális számot. A 180-as szám pár nap múlva megérkezik, de a többi szám, ahogy az előfizetőknek, a japán megjelenést követő 2 hétben fut majd be. Ezek automatikusan felkerülnek majd a shopba.

Reméljük ezzel sok embernek elérhetővé tesszük a magazint és kicsit jobban megismerjük majd az ADA féle Nature Aquarium irányvonalat és akváriumokat.Related Posts with Thumbnails

Tags: , , ,


A szerzőVélemény, hozzászólás?

Az oldal tetejére ↑