Akvárium no image

Publikálva október 16th, 2010 | viktorlantos

The Book of ADA

Évről évre figyelem az ADA kiadványok minőségét, nálam ez már szakmai ártalom is. Egyrészről a nyomda és a grafikai tervezés közel áll hozzám a munkámból adódóan, másrészről az ADA marketing is fontos szerepet tölt be az életünkben, a Green Aqua és az ADA magyarországi képviselet miatt.

The Book of ADA

The Book of ADA

Elég sok kiadvány kerül ki az ADA műhelyből és szerencsére akkor sem ülnek a babérjaikon, amikor a csúcson vannak. Mindig azt hiszem a jelenlegi állapotokat nem lehet tovább fokozni, de rendre bebizonyítják, hogy ez nem így van.

The Book of ADA

The Book of ADA

The Book of ADA

The Book of ADA

Az Aqua Journal magazin kivételes minőségben készül évek óta. Gyakorlatilag nincs a világon még egy akvarisztikai magazin ahol megütnék ezt a szintet. Pedig egynéhány magazin mögött a legnagyobb kiadók vannak.

The Book of ADA

The Book of ADA

The Book of ADA

The Book of ADA

Hiába na, minőség mindenek felett. Ők az etalon! És akkor ott van a rengeteg könyv, az ADA katalógus, ami minden évben megjelenik… Elképesztő gépezet dolgozhat a marketing és a publikációs részen a japán cégnél. Persze az információkra szükség is van, a növényes akvarisztika egyre népszerűbb, idén sok új ország kapcsolódott be hivatalosan is a vérkeringésbe. Sok a kezdő és sok a fanatikus növényfej is, akik ki vannak éhezve mindenféle információra.

The Book of ADA

The Book of ADA

Idén az ADA több fronton is rátett egy lapáttal. Az IAPLC 10. évfordulóját ünnepelte ebben a hónapban, méltó módon megünnepelve a legnagyobb növényes megmérettetést. Több új termék is megjelent az elmúlt hónapokban, és ahogyan az elmúlt években idén is készült katalógus….

The Book of ADA

Nem véletlenül ez a címe. Szakítva az eddigi hagyományokkal idén egy átfogó valódi könyvet adott ki az ADA. Egy könyvbe hozta össze az összes márkavonalat/terméket. Így a Nature Aquarium Goods prémium termékek mellett, megtalálható a Do!Aqua és a Wabi Kusa is. A könyv azért fantasztikus, mert nem csak az ADA-tól megszokott tökéletesen megkomponált akvárium fotókkal van tele, de teljesen átfogó képet ad a növényezésről, a Nature Aquarium berendezéséről, karbantartásról és mindennel ami ezzel kapcsolatos. Gyakorlatilag egy ADA/Nature Aquarium Biblia. Attól fantasztikus, hogy aki most csöppen bele a hobbiba, képes rá, hogy elinduljon és sikeres akváriumot üzemeltessen az instrukciók alapján, de sok régi motorosnak is lesz pár új infó ahogy nézem, például alga és növényápolás vonalon…

The Book of ADA

The Book of ADA

A The Book of ADA közelebb hozza a hobbit ez az első benyomásom. Az ADA-tól eddig szokatlan módon láthatunk olyan akvárium indítást is, ahol közvetlen a telepítés után algásodás jelentkezik, de a következő hetekben hónapokban is dokumentálva van, hogyan szűnik meg az alga. Ettől lesz az egész sokkal emészthetőbb.

The Book of ADA

The Book of ADA

A legtöbb növényes akvaristánál a mai napig ezt látom a leginkább frusztrálónak. Beüt az alga és a küzdelemben szépen felőrlődnek. A mindennapos harc elnyomja a hobbi szépségét és csalódottan fordulnak el a növényezéstől. Pedig ezek egyszerű dolgok, amit le lehet küzdeni.

The Book of ADA

The Book of ADA

Visszatérve a könyvre ez az a kiadvány, ami minden növényfej könyvespolcán ott kell, hogy legyen. És hogy ebben segítsünk a novemberben beérkező ADA szállítmányunk után, minden rendeléshez adunk egy ilyen könyvet.

The Book of ADA

The Book of ADA

Ezt nektek is látnotok kell. A bejegyzésben szereplő fotók csak egy rövid ízelítő. Rengeteg munka van a könyv szerkesztésében és bár sokan idegenkednek a japán gyártó termékeitől és filozófiájától esetleg árszabásától, ha ők nincsenek ez a hobbi nem létezne. Én rengeteget olvasok a témában, de ez a kiadvány most az egyik kedvencem. Még én is sok érdekes dolgot találtam benne.

Külön öröm számomra, hogy kis országunk is bekapcsolódott az ADA vérkeringésbe ahogy ezt a könyvben is láthatjuk. 🙂

The Book of ADA

The Book of ADA

Jegyezd fel a naptáradba….The Book of ADA – novemberben a Green Aqua-tól.Related Posts with Thumbnails

Tags: , , , , , , , , , ,


A szerző2 Responses to The Book of ADA

  1. snoop85 says:

    Már nagyon várom a könyvet! Tényleg mindent megtesztek művelődésünk érdekében:)
    Köszönjük!!!!!

  2. viktorlantos says:

    Már valahol a tengeren hajózik. Kinézek az ablakon hátha látni 🙂

    Én is örülök, hogy van lehetőség ilyen dolgokhoz is hozzájutni. Jó dolog az internet, de lapozgatni ezeket a kiadványokat azért más érzés.

Vélemény, hozzászólás?

Az oldal tetejére ↑